Matematik

Udregning af ligning

09. januar 2010 af dreyer333 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Hvordan løser jeg denne:

Y=4x^2-6x-5

Jeg er på bar bund. Den skal ikke skrives ind i et koordinat system, men udregnes. :)

Hjælp mig ;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2010 af peter lind

 andengrdsligningen ax2+bx+c= 0 kan løse ved

Find deskriminanten D = b2-4*a*c

D <0 ingen løsning

ellers x =(-b±kvrod(D))/(2a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

D=(-6)^2-4*4*-5

D=36+80

D=116

x=6+10.77/8 og 6-10.77/8

x={-0.596; 2.096


Svar #3
10. januar 2010 af dreyer333 (Slettet)

Super. Tak for det.

:)


Skriv et svar til: Udregning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.