Fysik

Idealgas

10. januar 2010 af Zaphbeebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med et spørgsmål hvor jeg ved jeg skal bruge en omskrivning af idealgas loven... men kan simpelthen ikke gennemskue hvordan, nogen der kan hjælpe ?

det er angående denne opgave:

En beholder med rumfanget 2,24 L indeholder en ideal gas ved trykket 2,36 atm. En anden beholder med rumfanget 6,82 L indeholder en anden ideal gas med trykket 1,54 atm. De to beholdere sættes i forbindelse med hinanden, så der bliver samme tryk i de to beholdere.
Beregn dette tryk, når temperaturen holdes uændret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

Der forudsættes at fællestemperaturen T er konstant. Så får du P1*V1+P2*V2 =n1RT+n2RT =(n1+n2)RT= P(V1+V2) Det kan også findes af at du skal lægge patialtrykket fra de 2 gasser sammen for at få det resulterende tryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2010 af mathon


eller skrevet
                       (n1+n2)·R = n1·R + n2·R

                       pbl·Vbl /T = p1·V1/T + p2·V2/T

                       pbl·Vbl = p1·V1 + p2·V2

                       pbl = (p1·V1 + p2·V2)/(V1+V2)
 

inekset bL betyder blanding
Vbl = V1 + V2 når der ses bort fra forbindelsesrørets uanseelige volumen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af mathon

inekset bL  →  indekset bl


Skriv et svar til: Idealgas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.