Matematik

Bestem en forskrift for g

10. januar 2010 af bkjl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået følgende opgaver:

Om en funktion g oplyses det, at den aftager eksponentielt og at graferne går gennem punkterne (-5,221) og (31,49).


a) Bestem en forskrift for g.
b) Beregn g(7)
c) Løs ligningen g(x) = 100

Jeg har mildest talt ingen idé om hvordan jeg skal gå til de her 3 opgaver jeg håber nogen derude vil være i stand til at hjælpe mig lidt på vej. 

Mange tak på forhånd . 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

At funktionen aftager eksponentielt betyder at den kan skrives som g(x) = a*bx.  Sæt de 2 punkter ind. Dette giver 2 ligninger med 2 ubekendte a og b. De ligninger må du så løse. Dette gøres nemmest ved at dividere dem med hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

a) til at starte med heddder formlen for den jo g(x) = b*ax

Du finder a ved at bruge formlen a = x2-x1√(y2/y1), hvis ikke du ved hvordan du gør dette på din lommeregner så kan du sige (y2/y1)(1/x2-x1)

herefter finder du b ved at sige b = y1/ax1

når du så har fundet a og b så sætter du dem ind i g(x) = b*ax


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

b) For at finde g(7) sætter du 7 ind på x plads i den forskrift du fik i opgave a) og så regner du ud hvad det giver.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

c) når du skal løse ligningen g(x) = 100 så skal du igen bruge den forskrift du får i opgave a og så sætte den lig med 100 altså b*ax = 100 og så skal du isolere x på den ene side og finde ud af hvad x giver. 


Svar #5
10. januar 2010 af bkjl (Slettet)

 Ah super rigtig mange tak Melis havde fuldstændig glemt de formler! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

Det var så lidt, håber du finder ud af det, ellers må du spørge igen:)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.