Matematik

Afstanden mellem a og b.

10. januar 2010 af stinesdikael (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fra et punkt P på en 200 m høj klippe observeres to skibe på havet. Skibene befinder sig henholdsvis i positionerne A og B. Vinklen mellem vandret og sigtelinjen fra P til A og mellem vandret og sigtelinjen fra A til B måles henholdsvis w = 32 grader og v = 24 grader.

a) Bestem afstanden fra A til B.

Hvilken formel skal jeg bruge her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af finnped (Slettet)

(200tan(90-24))-(200tan(90-32))=


Svar #2
10. januar 2010 af stinesdikael (Slettet)

Super, kan det så passe at afstanden er 129 ca?

Og hva er det for en formel? Hvad hedder den rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af finnped (Slettet)

Det er jo bare to retvinklede trekanter...........


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2010 af IKB (Slettet)

Hvorfor får jeg det til 1666,17?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2010 af finnped (Slettet)

(200tan(90-24))-(200tan(90-32))=129,14


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2010 af IKB (Slettet)

Forstår det ikke, nu får jeg -1660,86 :s

Skriver det ind på lommeregneren som det står :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2010 af finnped (Slettet)

ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2010 af IKB (Slettet)

Ja, men så får jeg det der resultat :s


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2010 af finnped (Slettet)

det ved jeg altså ikke hvad jeg skal gøre ved ;)


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. april 2012 af Nickuu (Slettet)

Fra et punkt P på en 200 m høj klippe observeres to skibe på havet. Skibene befinder sig henholdsvis i positionerne A og B. Vinklen mellem vandret og sigtelinjen fra P til A og mellem vandret og sigtelinjen fra A til B måles henholdsvis w = 32 grader og v = 24 grader.


a) Bestem afstanden fra A til B.


her benytter vi os af tangensrelationerne, og bestemmer ud fra de to retvinklede trekanter.


(200tan(90-24)) = 449.207 - (200tan(90-32)) = 320.066 = 129,14


Derved har vi bestemt afstanden imellem A og B.


Skriv et svar til: Afstanden mellem a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.