Fysik

Polspænding

10. januar 2010 af Desparda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Holy crap skal muligvis forsvare de her opgaver til eksamen og har ingen ide om hvordan jeg skal gribe dem an... nogen der kan hjælpe mig med at komme i gang?

Et batteris polspænding aftager lineært med strømmen, som aftages fra batteriet. Når den ydre kreds består af en modstand af størrelsen R1 og et amperemeter med forsvindende modstand er polspændingen 4,60 V, og amperemeteret viser 0,81 A.
Udskiftes R1 med en anden modstand af størrelsen R2, bliver polspændingen 2,50 V og strømmen 1,81 A.
a) Beregn den indre modstand i batteriet.
b) Beregn polspændingen, når de to modstande i parallelforbindelse er sluttet til
batteriets poler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

Den totale modstand i systemet er Ri+Ry. Strømmen er gennem systemet er så givet ved E = I(Ri+Ry), Brugt på de 2 målinger får du E = I1(Ri+R1) = I2(Ri+R2)


Skriv et svar til: Polspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.