Matematik

Udregning af planintegrale

11. januar 2010 af mpj88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan løser jeg planintegralet på det vedhæftede billede?

Jeg ved svaret er (1/12)*Pi*ln(2)

Håber der er en der kan hjælpe.

Vedhæftet fil: planintegrale.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af peter lind

I det inderste integral: divider i tæller og nævner med 1+y2. Dernæst substituer x = tan(t)/(1+y2) ,  dx= 1/[1+tan2(t)]*1/(1+y2)dt = 1/[1+x2/(1+y2)]*1/(1+y2)dx


Skriv et svar til: Udregning af planintegrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.