Matematik

kegle

11. januar 2010 af børgekog (Slettet)

hej jeg kunne godt bruge noget hjælp jeg er kørt fast i en opgave jeg sad også og så på den igår men jeg kan ikke komme videre.

Figuren viser en kegle med radius r og højde h.
Det oplyses, at rumfang V og overflade A er givet ved formlerne:

V = 1/3 * pi * r^2 * h

A = pi * r * √r^2+ h^2

Et popcornbæger har form som en kegle med rumfang 500 cm^3.
Bestem popcornbægrets dimensioner, således at overfladen bliver mindst mulig.

jeg starter med at isolere h i den første det får jeg til 477,465/r^2

skal det så ikke sættes ind på h plads i den anden ligning

MEN HVORDAN GØR JEG DET?

for det jeg får ser mærkeligt ud er der ikke nogen som vil vise hvordan man sætter det ind og hvordan jeg kommer videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

V = 1/3 * pi * r2 * h =500

h=3*500/(π r2)

A = pi * r * √r2+ h2 = π r √(r2+(477,456/r)2)

find A' og sæt den lig 0 hvorefter du finder r af ligningen


Svar #2
11. januar 2010 af børgekog (Slettet)

jeg bruger noget der hedder interavtive den vil ikke godkende den formel

mangler er nogle parenteser eller er det skrevet forkert op?

hvordan finder man r af ligningen kan du ikke vise det?

jeg er ikke helt med


Svar #3
11. januar 2010 af børgekog (Slettet)

der står i facit at x =6,96 cm og h=9,85 cm men der der nogle som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Har du fundet A'?


Svar #5
11. januar 2010 af børgekog (Slettet)

nej cas vil ikke godkende den formel er der nogle som kender cas (interactive) og passer den formel


Skriv et svar til: kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.