Kemi

reaktionskinetik - haster haster

11. januar 2010 af birisi (Slettet) - Niveau: A-niveau

har en 1.ordensreaktion, hvor startkoncentrationen af 2-methylpropen er 0,00357 mol/L (25 grader celsius)

spørgsmålet lyder så

angiv, hvor lang tid der går, inden koncentrationen af 2 methylpropen er aftaget til 30% af begyndelsesværdien. beregn endvidere reaktionens hastighedskonstant ved 25 grader celsius ?

håber nogen vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af Darwin (Slettet)

En førsteordensreaktion kan beskrives ved:

-d[A]/dt = k[A]

En løsning hertil er

ln[A] = -kt + ln[A]0

⇔ t = ln([A]0/[A])/k

Når [A] er aftaget med 30 % i forhold til [A]0 fås:

t = -ln(0.7)/k


Skriv et svar til: reaktionskinetik - haster haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.