Matematik

Lineær funktion

11. januar 2010 af HenrietteLyngNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som kan hjælpe mig med et spørgsmål, der hedder:

Gør rede for hver af de fire størrelser som indgår i regneforskriften for liniær funktion. Illustrer.

Hilsen

Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Mathias Fisker (Slettet)

 Hejsa Elisabeth

Jamen hvis du tænker på den linære funktion: y=ax+b så er det lige ud af landevejen. 

y er y-værdien (aflæst på y-aksen) for et vilkårligt punkt, og y-værdien afhænger af x. 

a er hældningskoefficienten, det vil sige, hvis du går 1 enhed ud af x-aksen, hvor langt går du så op eller ned før du rammer kurven som er beskrevet ved y=ax+b. Hvis du har en aftagende kurve med a=-2 så vil du skulle gå to enheder ned på y-aksen for hver gang du går 1 enhed til højre på x-aksen. Lidt svært at forklare med ord :o) 

x er den variable som y afhænger af. Så hvis du smider to forskellige x-værdier ind i funktionen kommer der to forskellige y-værdier ud af forskriften. 

b er den nemmeste, for det er kurvens skæring med y-aksen. Så hvis kurven skærer y-aksen i 5, så er b=5. 

Håber det var det svar du spørgte :o) 

De bedste hilsner 

Mathias Fisler 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.