Matematik

hjælp-please

12. januar 2010 af quini (Slettet) - Niveau: A-niveau

en plan a har  ligningen 3x - 7y + 4z + 125 = 0 og linje m har parameterfremstillignen (x,y,z) = (2,4,-7) + t (2,-1,3) bestem skæringspunktet S mellem a og m ..

er der en der kan hjælpe mig, med at komme igang ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

x = 2 + 2t
y = 4 - t                                                                       som indsat i 3x - 7y + 4z + 125 = 0 giver
z = -7 + 3t

3·(2 + 2t) - 7·(4 - t) + 4·(-7 + 3t) + 125 = 0                som reduceres til

25t + 75 = 0                                                                som du kan komme i gang med


Svar #2
12. januar 2010 af quini (Slettet)

mange mange tak Mathon:)


Skriv et svar til: hjælp-please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.