Matematik

tangentens ligning til en graf....hjæælp

12. januar 2010 af kattti (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder således: en funktion f er bestemt ved f(x)=x4+5x. bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspuktet (1,f(1)). Kunne i ikke fortælle mig hvad jeg skal gøre punkt for punkt, for jeg synes at den er svær.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2010 af peter lind

Ligningen for tangenten i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Du skal altså a) finde f(1), b) finde f'(x) , c) f'(1) og d) sætte det ind i formlen.


Svar #2
12. januar 2010 af kattti (Slettet)

jamen hvordan finder jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af mathon

differentier f(x)



Brugbart svar (2)

Svar #4
12. januar 2010 af mathon

f '(x) = 4x3 + 5

f '(1) = 4·13 + 5 = 4 + 5 = 9

f(1) = 14 + 5·1 = 1 + 5 = 6


Svar #5
13. januar 2010 af kattti (Slettet)

nåeh, på den måde. tak skal i have.....


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2010 af Nanna1990 (Slettet)

Nogen der kan fortælle mig hvad formlen til tangentens ligning er?


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. januar 2010 af mathon

#6

    y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

    y = f '(1)·(x-1) + f(1)

    y = 9·(x-1) + 6

    y = 9x - 3


Skriv et svar til: tangentens ligning til en graf....hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.