Kemi

Pufferligning - pH :/

12. januar 2010 af malou190 (Slettet)

 Hej, er nogen der vil hjælpe med flg.

a) Beregn pH i en opløsning, der både er 0,1M NaH2PO4 og 0,1M Na2HPO4 ?

b) Beregn pH i opløsning, der er 0,11M NaH2PO4 og 0,1M Na2HPO4 ?

Jeg har ligningen: pH = pKs + log(Cb/Cs), men aner ikke hvordan jeg skal gribe det an - altså hvilke tal skal sættes ind hvor ?

Jeg er totalt lost i det her - HJÆLP :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

pH = pKs + log(Cb/Cs)

du starter med at finde pKs værdien for syren i din databog..
derefter indsætter du den aktuelle koncentration af hendholdsvis basen og syren :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af mathon

klargør dig
                  • hvad er base
                  • hvad er syre


Svar #3
12. januar 2010 af malou190 (Slettet)

 yes, tusind tak :) 

// problemet er, at vi ikke har fået pKs tabelværdi - har ingen databog. kan man finde denne værdi andre steder :/ ?


Svar #4
12. januar 2010 af malou190 (Slettet)

 Kan det passe at pKs for syren (H2PO4) er 7,21 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

Har du fået givet styrkekonstanten Ks`??
for så kan du selv regne pKs ud ; pKs = -log Ks :)


Svar #6
12. januar 2010 af malou190 (Slettet)

 næh, det' jo det :( ellers ja kender godt den der metode til at finde pKs - men har ikke Ks :( det bare fandt det på nettet at H2PO4's pKs er 7,21 ..


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

ja så kan du bare skrive som note hvor du har taget det fra, det plejede min lærer at godkende før vi fik databog :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. januar 2010 af mathon

pKs(H2PO4-) er lig med 7,21     (har lige "slået op")

med andre ord
                          • basen er         HPO42-
                          • syren er          H2PO4-

1)
                          pH = 7,21 + log((0,1 M)/(0,1 M))
 

2)                       pH = 7,21 + log((???? M)/(???? M))


Svar #9
12. januar 2010 af malou190 (Slettet)

 super, tak for hjælpen - dét var dagens optur :D


Skriv et svar til: Pufferligning - pH :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.