Matematik

eksponentiel

12. januar 2010 af baseball (Slettet)

Indbyggertallet i en by er givet ved modellen N(t)=b*e^kt , hvor t angiver antal år efter 1990. I 1995 var der 350.000 indbyggere, og i 2005 var der 400.000 indbyggere i byen.

a) Bestem tallene b og k
 

jeg bruger eksponentiel reg.

a eller k = (400000-350000)√2005/1995

hvad er det der er forkert k skulle gerne blive 0,01335


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

400000 = b*ek·15

350000 = b*ek·5                      divider ligningerne

(8/7) = e10k                                        logaritmer

ln(8/7) = 10k

k = ln(8/7)/10 = 0,013353


Svar #2
12. januar 2010 af baseball (Slettet)

men mathon kan du ikke sætte dem ind i denne formle

a= x2-x1√y2-y1

b = y1/ax1

hvor dan skal jeg sætte den derind


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2010 af mathon

den formel du omtaler
er
     når du har
     den eksponentielle funktion
     på formen
                       y = b·ax


Svar #4
12. januar 2010 af baseball (Slettet)

er det en potens funktion som jeg har at gøre med


Svar #5
12. januar 2010 af baseball (Slettet)

hvordan Bestemmer jeg den årlige procentvise stigning i indbyggertallet.

skal jeg bruge denne formel Kn=K0*(1+r)n er der ikke nogen der kan vise mig det men det skal forklares enkelt


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. januar 2010 af mathon

N(t) = b·ekt = b·e0,013353·t = b·(e0,013353)t = b·1,01344t = b·(1+0,01344)t  

                                                                                   årlig procentvis stigning = 1,344%


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.