Fysik

skrå kast

12. januar 2010 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sten kastes i et skråt kast. Begyndelseshastigheden i vandret retning er v_0x=9,83m/s, og begyndelseshastigheden i lodret retning er v_oy=6,88m/s. Startpositionen i vandret retning x_0=0, og startpositionen i lodret retning er y_0=0.

a. Tegn banekurven. Brug evt. grafregneren.
b. Find boldens maksimale højde.
c. Hvor langt bevæger bolden sig i vandret retning, før den igen er i begyndelseshøjden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

http://books.google.dk/books?id=uJRMaj6ggjEC&pg=PT267&lpg=PT267&dq=tegn+banekurven+skr%C3%A5+kast+bold&source=bl&ots=kAjDxesYT1&sig=_q4q8P43cj8qZZTUcbpE3fRoIzA&hl=da&ei=1NlMS5-mOMHW-QaO9bGNDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CA4Q6AEwAQ#v=onepage&q=&f=false


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Hvis der kan ses bort fra luftmodstand:

b. Bolden når sin max-højde når v_y =0.

Hastigheden afhænger af tyngdeaccelerationen (9.81 m/s/s): v_y(t)=6.88-9.81*t=0 => t=0.7

Der integreres for at finde stedet: s_y(t)=int(v_y(t),t)=6.88*t-4.905*t^2

t=0.7 indsættes= s_y(0.7)=6.88*0.7-4.905*0.7^2)=2.3648 meter

c. Tiden der er gået når bolden igen befinder sig ved 0 findes ved at isolere t i s_y(t)=0. Det bliver t=1.403

Da bolden bevæger sig 9.83 m/s i vandret retningen har den i alt bevæget sig 9.83*1.403=13.79 meter.


Skriv et svar til: skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.