Matematik

trigonometriske funktioner

12. januar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver

f(x)=3sin(0,3t)

hvad er svingningstiden T og hvordan beregner jeg de værdier af t hvor der er bølgetoppunkter( er det bare amplituden?)

f(x)=7sin(x-π / 8)+7   hvor 0<t<16π

hvad er nulpunkterne for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

y(t) = A·sin(ω·t) = A·sin(ω(to+Δt)) = A·sin(ω·to+p·(2π/ω))  for p∈Z

                             •  ω = (2π/T)
                                 T = (2π)/ω

                             •   bølgetoppe til tiden t = (π/(2ω)+p·T) for p∈Z


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.