Matematik

Beregning af h

12. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg har problemer med en opgave her, som jeg ikke ved hvordan løses.

 

I trekant PQR er R=87,3° og p=4.00 og q=2.64 og vinkelhalveringslinjen fra P kaldes h.

 

Beregn længden af h.

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af finnped (Slettet)

har du en tegning eller kan du svare mig på om Vinkel Q ligger til højre for Vinkel R ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af finnped (Slettet)

IPQI=√2,642+42-2*2,64*4*cos(87,3o) ⇔IPQI=4,687719249

vinkel P=sin-1(sin(87,3o)/4,687719249*4⇔vinkel P=58,46777504o

Halveringslinien h=2,64/sin((180o-87,3o-(58,46777504o/2)*sin(87,3o)⇔h=2,947531916


Skriv et svar til: Beregning af h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.