Kemi

Kf

12. januar 2010 af hihihej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med opgave 3d, som kan findes på denne side.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF00/2000%2010%202.ashx

Jeg kender konc. i vandfasen.

Jeg vil gerne finde konc. i etherfasen. Jeg har den samlede stofmængde, som jeg fik til 0,0215 mol. Hvis jeg kunne udregne stofmængden af anilin i vandfasen, så kunne jeg finde den i etherfasen. Problemet er dog, at jeg ikke har volumen på faserne, så kommer ikke rigtig videre. Man kan da ikke bare gange stofmængden med det samlede volumen .. eller kan man?

Nogle der kan komme med et fif? =D


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2010 af Knoppen (Slettet)

Du får at vide at 50 ml er udtaget og tilsat saltsyre i overskud. Koncentrationen af anilin i denne vandfase (og derfor så også i hele din 100 ml vandfase) er 0,0160 M. Herudfra kan du udregne den totale stofmængde anilin i vandfasen:

n=c*V = 0,0160 mol/L * 0,100 L = 0,00160 mol = n(vandfase)

Den totale stofmængde af anilin kan du udregne ud fra informationen om at du tilsatte ialt 2,0 g til systemet.

n(total)=2,0 g / 93,13 g/mol = 0,021475 mol

n(etherfase) = n(total) - n(vandfase) = 0,019875 mol

Kf som er forholdet mellem indhold i etherfase og vandfase må så give enten

n(ether) / n(vand) = 12,42

eller

n(vand) / n(ether) = 0,08

 NB! Alt dette kan også gøres i koncentrationer men det er meget mere bøvlet.

Svaret på 3e er selvfølgelig at NH3+ er positivt ladet og derfor mere tilbøjeligt til at blive i vandfasen


Skriv et svar til: Kf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.