Kemi

Additionsreaktion, strukturformel mm.

31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)
Håber der lige er nogle, der kan hjælpe mig videre med en kemi-opgave...

Opgaven lyder:
Addition af brom til 1,3-butadien vil hovedsageligt ske ved de to endestillede C-atomer. Desuden dannes der en dobbeltbinding mellem C-atom nr. 2 og nr. 3.

1)Reaktionskemaet for additionsreaktionen?
CH2=CH-CH=CH2 + Br....? Hvad bliver produktet?

2)Derefter skal reaktionsproduktet navngives?


En fortsat bromering ved højere temp. fører til addition af et molekyle brom.

3) Angivelse af strukturformlen og navn for det herved dannede stof?

4) Beregn massen af den mængde brom, som skal anvendes til fuldstændig bromering af 10,0 g. 1,3-butadien.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

hmm..

Jeg ville næsten mene, at du selv kan finde ud af det her. Så tricky er det ikke. Kom ihvertfald med dit bud.

Svar #2
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

okay... Jeg synes ikke det er for let, går kun i 1g. du må da godt hjælpe lidt..

Hvad bliver produktet i additionsreaktionen..? Der er vel noget Br, som går ind og erstatter noget H...?

Svar #3
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

er der en der kan hjælpe..!!??

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

okay.. En additionsreatkion, er en reaktion, hvor der sprænges en dobbeltbinding. I dette tilfælde sprænges der altså de to dobbeltbindinger, under addering af et Br-atom til hvert af de endestillede C'er, og dannelse af en dobbeltbinding i midten.

Svar #5
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

ok.. kommer det så til at se ud sådan

CHBr-CH2=CH2-CHBr ????!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

jep

Svar #7
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

ok.. hvad er navnet så på produktet?

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

en carbonkæde, der er fire lang, og har Brom på C1 og C4, og en dobbeltbinding på C2.
You tell me.. :D

Svar #9
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

nåh ja er det så let.. men er lidt i tvivl om hvad jeg gør i opgave 3 og 4...?

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er det samme du gør.

og i 4 kigger du så på hvor meget brom du bruger i alt ved begge reaktioner.

Svar #11
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

er nu ikke helt med i 3... hvorledes kommer strukturformlen til at se??

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

simplethen bare en carbonkæde, der er 4 lang, med et brom på hvert C.

Svar #13
31. januar 2005 af Ditte... (Slettet)

nåh ja... har du lige et hurtig forslag til d...?

på forhånd tak for hjælpen...!!

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

pr mol 1,3-butadien forbruges 2 mol Br2

Skriv et svar til: Additionsreaktion, strukturformel mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.