Matematik

Binomialfordeling

13. januar 2010 af Danielriis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hello clever people.

Kunne godt lige bruge lidt hjælp til denne opgave.

Bestem følgende sandsynligheder idet X er binomialfordelt, og det oplyses at n = 50 og p = 0,4

A) P(X ≤30)

B) P(20 ≤ X ≤ 30)

C) P(20 < X < 30)

D) P(X ≥ 20)

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

 n,p,r

n=antal

p=sandsynlighed for succes

r = succesrate

går ud fra du har en TI-89?

gå under  dit y-editor (gul+1), vælg fx. y1 og indsæt bimominalfordelingen fra: catalog,F3 <-- kig under b

så skulle du gerne kunne se en Cdf og en Pdf.. kan dog ikke huske hvilken du skal bruge :P

men så skal du blot indtaste n,p,r ind - det vil sige:

(50,0.4,x)

så kan du se hvordan den ser ud under gul-knap F5 (TABLE)

Håber det hjælper.. ellers må du lige råbe hjælp og så skal jeg nok hive min lommeregner frem.


Svar #2
13. januar 2010 af Danielriis (Slettet)

Jov tak. Det virker sgu. Men hvad gør jeg når det er interval? Altså opgave b) og c) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af Johnnylandsen (Slettet)

 Ja jeg vil egentligt også gerne vide det! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Ved intervaller finder man først sandsynligheden for den øvre grænse og trækker sandsynligheden for den nedre grænse fra. Dvs: P(20 < X < 30) = P(X<30) - P(20<X) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Den sidste skal dog være

P(20 < X < 30) = P(X < 30) - P(X <= 20)

Du skal jo se på sandsynligheden for X er mellem 20 og 30. Altså X ligger i mængden {21,22,...,29} som er givet som ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Ja for søren. =) 


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.