Matematik

Vektorregning

13. januar 2010 af surfact1 (Slettet)

Hej

Bestem projektionen P1 af punktet P(7,10,5) på linjen l med parameterfremstillingen

(x,y,z)=(-2,1,-4) + t* (-1,2,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af peter lind

Find ligningen for den plan, der går gennem P og som har linjens retningsvektor som normalvektor. Skæringen mellem denne ålan og linjen er det søgte punkt.


Svar #2
13. januar 2010 af surfact1 (Slettet)

Men hvordan ved jeg, hvilken værdi d har?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af peter lind

Du spørger om projektionen af et punkt på en linje. Dette er altså et punkt med nogle koordinater. Hvad har det med et elelr andet ukendt d at gøre?


Svar #4
13. januar 2010 af surfact1 (Slettet)

Når jeg skal finde ligningen for planen som er af formen: ax+by+cz+d=0.. Eller har jeg forstået det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af peter lind

Det er korrekt. Planen ligning findes af at hvis P er et punkt i planen gælder P1P·n = 0, hvor n er normalvektoren.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.