Matematik

ln

13. januar 2010 af thee (Slettet) - Niveau: B-niveau

H(t)= teens temperatur  målt til tiden t

t= antal minutter, efter teen er blevet stillet til afkøling

H(t)= 18+69*e-0,049*t

Bestem hvor mange minutter der går, før teens temperatur er 60Celsius?

Har jeg gjort det korrekte:

60=18+69*e-0,00491*t                 |-18

60-18=69*e-0,00491*t               |:69

42:69=e-0,00491*t                      |ln

ln(0,609)=lne-0,0491*t         

ln(0,609)=ln-0,0491*t           |:ln-0,0491

ln(0,609)/ln(-0,0491)= t

TAK!

   


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Isomorphician

42/69 = e-0,0491t <=>

ln(42/69) = -0,0491t <=>

(ln(42/69))/(-0,0491) = t <=>

....... = t


Skriv et svar til: ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.