Matematik

En optimeringsopgave!

13. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Håbede jeg kunne få lidt hjælp til følgende opgave:


En klods sakl være fire gange så lang, som den er bred. Klodsens rumfang skal være 200 cm3

- Bestem hvilken bredde, længde og højde klodsen skal have, når klodens overfladeareal skal være mindst muligt.

Mvh. Musse!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af jesperher (Slettet)

får vi intet af vide i forhold til højden?

l*b*h = 200

L=4*x

b=x

......


Svar #2
13. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

nej overhovvede ikke.
Kan vi så ikke solve den på lommeregneren - da vi kender det meste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af Isomorphician

Opstil to ligninger med to ubekendte. Et for rumfanget, og et for arealet.

Isoler højden i det ene udtryk og indsæt i det andet udtryk.


Svar #4
13. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

forstår ikke jeg kan det, når jeg ikke har noget at bruge? altså tal - udover x og y


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af Isomorphician

(i): 4x2h = 200

(ii): A = 2(4xh) + 2(xh) + 2(4xx)


Svar #6
13. januar 2010 af EmilieBN (Slettet)

så nu skal jeg bare sætte de to ligner = hinanden?

så 4x2h = 200 = 2(4xh) + 2(xh) + 2(4xx) = A

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2012 af Larsan (Slettet)

????????????


Skriv et svar til: En optimeringsopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.