Kemi

Reaktionsskema

31. januar 2005 af madsing (Slettet)
Min opgave er at opstille et reaktionsskema for Kaliumchromat + Sølvnitrat ??? Nogen som ved hvordan det bedst gøres

tfh

/Madsing

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2005 af crazy (Slettet)

Har du om fældnings reaktioner?

Svar #2
31. januar 2005 af madsing (Slettet)

what do you mean? - At vi skal skrive hvilket bundfald de danner?

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2005 af Doven stræber (Slettet)

K2CrO4 + 2 AgNO3 ->
2 K+(aq) + CrO4--(aq) + 2 Ag+(aq) + 2 NO3-(aq) ->
Ag2CrO4(s) + 2 KNO3(aq).

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Bundfaldet blir sølvchromat.

Svar #5
31. januar 2005 af madsing (Slettet)

hvad er KNO3(aq)? Kaliumnitrat?

Svar #6
31. januar 2005 af madsing (Slettet)

og hvad er det når det sølvchromat bliver bundfald?

Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2005 af frodo (Slettet)

#5: Ja, det er det.

#6: ??? hvad er hvad? Kaliumnintraten? Det er opløst i ioner.

Svar #8
31. januar 2005 af madsing (Slettet)

My bad. Never mind:-)

1000 tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2005 af Doven stræber (Slettet)

det var så lidt. Husk at (aq) betyder at stoffet er opløst i ioner, (s) betyder at stoffet er fast(i dette tilfælde som bundfald, (g) betyder at stoffet er i gasform og (l) betyder at stoffet er flydende:
(aq)= aquaius
(s)= solid
(l)= liquid
(g)= gas

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2005 af frodo (Slettet)

Husk at (aq) betyder at stoffet er opløst i ioner. Strengt taget nej! I dette tilfælde ja, men det er ikke generelt. Tag ammoniak, det er jo ikke opløst i ioner i vandig opløsning. Kun delvist.

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#9: Betegnelsen (aq) indikerer, at det pågældende stof er i vandig opløsning.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Hvad skriver man så hvis et stof er opløst i andre flydende stoffer end vand?

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2005 af frodo (Slettet)

hvis fx bromer opløst i heptan, skriver man bare det på en eller anden fiks måde. Der er ingen rigtige retningslinier for detr.

Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.