Matematik

100m på 10sek.

14. januar 2010 af jacobp443 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Sidder med en opgave jeg ikke ved hvordan jeg skal udregne?

Erik løber 100 m på 10 sek.

Hvor hurtigt løber erik km/t ?

Håber nogle kan hjælpe med at forklare det ;)

Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af NejTilSvampe

Du bruger at definitionen på hastighed er Δs/Δt 

så gennemsnits hastigheden er 100m/10s = 10m/s

Du omregner fra m/s til km/t ved at gange med 3,6. Da:

1 km/t = 1000m/3600s

3600/1000 km/t = 3,6 km/t = 1 m/s


Skriv et svar til: 100m på 10sek.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.