Matematik

Ekstrema

14. januar 2010 af davidaff (Slettet)

Hej, jeg er meget i tvivl om denne opgave så håber i kan hjælpe mig:

En funktion er bestemt ved f(x)=3(sinx)2 , x ∈]-π/4 ; 3π/4[

Beregn de lokale ekstremumssteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold.

Bestem værdiængden for f

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Teeky (Slettet)

For at finde extrema, skal du finde de x-værdier i din funktion, hvor dy/dx (eller f'(x) om du vil) er lig nul. De værdier du får for x, sættes ind i f(x) og du finder nu en y-værdi. Dette/disse koordinatsæt er de extrema funktionen har.

Hvad angår monotoniforhold fortæl så i hvilke intervaller at din funktion er aftagende/stigende i forhold til de extrema du har fundet :) Lav en monotonilinje :)

Værdimængden for f(x) er så fra enten toppunktet i funktionen (1 af dit extrema) til bunden af et toppunkt (et andet extrema). Husk dog at tjekke dine ydergrænser for x for at se, om f(x) i disse punkter skulle være højere/lavere end dine extrema! 


Svar #2
14. januar 2010 af davidaff (Slettet)

Tusinde tak for din besvarelse!:)

Når jeg skal finde ekstrema, differentierer jeg funktionen og får: f'(x)=6·sinx·cosx
Dette sætter jeg lig nul, men hvorledes skal jeg isolere x?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2010 af Teeky (Slettet)

Så skal du have fat i din lommeregner. Jeg kan ikke lige gøre det i hovedet i hvert fald :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2010 af mathon

f '(x) = 6·sinx·cosx = 3·(2sin(x)cos(x)) = 3·sin(2x)

f '(xo) = 3·sin(2xo) = 0
           
sin(2xo) = 0 og x ∈]-π/4 ; 3π/4[

            xo = 0  ∨  xo = π/2
           


 


Skriv et svar til: Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.