Matematik

hjææælp

14. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(x)=x3-3x2+2x

Gør rede for at f har en vendetangent, og beregn denne vendetangents røringspunkt. Bestem herefter (ved beregning) ligningen for vendetangenten.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Duffy

Ved du hvad det vil sige at noget har en vendetangent?


Svar #2
14. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

ja det ved jeg godt... har prøvetat regne på det. men kan bare ikke finde et resultat..

formlen for røringspunkt er  a= (y2-y1)/(x2-x1) ikke?

hvor finder jeg tallene på x og y ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2010 af Duffy

Hvad gælder der om fortegnet for f'(x) lige omkring punktet for vendetangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2010 af keg (Slettet)

Prøv at differentiere to gange

og sæt y"=0


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.