Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x 7ln(x)-2x^2, bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Jeg vil gerne have lidt hjælp med den overstående opg.. Jeg er gået lidt i stå:

7*1/x-2*2x

7*1/x-4x

y = f'(1)*(x-1) + f(1)

f(1) = 7* 1/x - 4*1 = 3

f'(x) = ?               <------Her til kan jeg ikke komme længere, lidt hjælp?? :)

f'(1) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

Kan slet ikke se hvad din funktion er??


Svar #2
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

det er f(x) = 7 ln(x) - 2x2


Svar #3
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

*vil dog nævne, at det slet ikke er sikkert at mine svar indtil nu er korrekte..


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

f´(x)=7*1/x-4x


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

Hvis det var problemet?


Svar #6
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Okay, men den skal jo give et svar, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

f(1)=-2


Svar #8
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

jo, det var noget af problemet, tak. men jeg behøver jo to tal. 3 er det ene, og mangler det andet - ved bare ikke lige hvordan jeg skal stille det op?


Svar #9
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Ja -2, det kan godt passe. havde jeg faktisk også fået, men var dog ikke sikker.


Svar #10
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

nu fik jeg f '(x) = 7*1/x-4x (som du sagde) = 7/x-4, men hvad er så udregningen for f '(1)= -2 , jeg kan da ikke skrive det samme som i f(1) der gav 3? 


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x 7ln(x)-2x^2, bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.