Matematik

Omdrejningslegeme

16. januar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 hey derude... 

jeg er lige lidt i tvivl om denne opg. 

Grafen for funktionen f med forskriften:

f(x)=x^3-3x^2
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.


a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360° om førsteaksen.


b) Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.

Jeg har regnet a) ud til at være: 65,43, kan det passe?

Jeg kan ikke forstå hvordan jeg skal lave b). håber nogen kan hjælpe. på forhånd taaak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af peter lind

Udregn rumfanget på samme måde som du hat gjort i a men med den øvre grænse sat til t. Dette bliver en funktion af t  V(t). Løs derefter ligningen O(t) =65,43/2


Svar #2
16. januar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Hvorfor siger du O(t) til sidst ? - mener du ikke V(t), også skal man finde t ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2010 af peter lind

Jo. Undskyld


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.