Fysik

retlinet bevægelse

17. januar 2010 af tasse14 (Slettet)

 jeg har en opgave i hånden  som jeg ikke kan løse.

opgaven hedder:

jorden, som har en kugleradius på 6371 km, roterer om sin egen akse på 24 timer. 

spørgsmålet er :

hvor stor er rotationshastigheden ved ækvator.

håber at i kan hjælpe mig 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

omkreds/tid


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Find omkredsen af jorden, som er 2*π*r

Divider det emd 24 timer, så har du hastigheden ved ekvator

vinkelhastigheden er 360/24*60*60 º/s=1/24 º/s


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2010 af mathon

ω = 2π/T

v = ω·R


Svar #4
29. januar 2010 af tasse14 (Slettet)

thank  you:D:D


Skriv et svar til: retlinet bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.