Matematik

hjælp, tak!

17. januar 2010 af jakob465 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad er stamfunktionen F(x) til en funktion f , der er givet ved f(x) = 9 / (3 - 4x) ?

Mvh Jakob.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Det er integralet af funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 brug integration ved substitution....

∫f(g(x))dx = ∫f(x)g'(x)dx = F(g(x))


Svar #3
17. januar 2010 af jakob465 (Slettet)

ja okay,  F(x) = ∫(9 / (3 - 4x)) ,  t = 3 - 4x  og  dt = -4 , men hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

Jeg går i 9. og er lidt træt lige nu plus at det her stof ikke sidder på rygraden, så jeg orker ikke at tage mig sammen til at tænke, men held og lykke...


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 http://www.dyberemening.dk/Integration-ved-substitution.pdf


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

dt/dx = -4 <-> dx = dt/4 

Det sætter du ind:

∫(9/t)dt/4 = ∫(9/t*4)dt = ∫(9/4* 1/t)dt = (9/4* ln(t)) 
så fjerner du t igen:
 9/4 * ln(3-4x)

Tadah :) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 lækkert at nogen gad ;D


Skriv et svar til: hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.