Matematik

4 parenteser

18. januar 2010 af SofieWulff (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan regner jeg dette ud ?

(x + 1)(x – 2)(x – 4)(x – 5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Gang de 2 første parenteser sammen:

(x+1)(x-2) = x*(x-2) + 1*(x-2) = x*x + x*(-2) + 1*x + 1*(-2) = x2 - 2x + x - 2 = x2 - x - 2

Og de to sidste:

(x-4)(x-5) = x*(x-5) - 4*(x-5) = x*x + x*(-5) - 4*x - 4*(-5) = x2 - 5x - 4x + 20 = x2 - 9x + 20

Gang nu disse to udtryk sammen:

(x2 - x - 2)(x2 - 9x + 20) = x2(x2 - 9x + 20) - x*(x2 - 9x + 20) - 2*(x2 - 9x + 20)

= x2*x2 + x2*(-9x) + x2*20 - x*x2 - x*(-9x) - x*20 - 2*x2 - 2*(-9x) - 2*20

= x4 - 9x3 + 20x2 - x3 + 9x2 - 20x - 2x2 + 18x - 40

= x4 - 10x3 + 27x2 - 2x - 40


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Start med at gange de to første parenteser og de to sidste parenteser. Gen de to resultater i hver sin parentes, der derefter ganges ud.

eller gang de to første, gang resultatet med den tredie og gang det nye resultat med den sidste.


Skriv et svar til: 4 parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.