Matematik

Skrå asymptote

18. januar 2010 af Bonnie120 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har funktionen: f(x) = x2 - 5x - 6 / 2x + 6

Det som jeg ikke forstår er polynomisk division.

Nogen som kan forklare mig det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2010 af Isomorphician

Se evt. http://uvmat.dk/jr/mathpub/poldiv.html


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Lad os sige q(x)=x^2 - 5x -6 og d(x)=2x + 6

Så starter man med at se hvad skal man gange d(x) med for at man får leddet med højeste grad i q(x) til at optræde, dvs. hvad skal jeg gange d(x) med så x^2 optræder, det er x/2. Man ser x/2 *(2x+6)=x^2 + 3x

Så ser man hvad resten er q(x)-x/2*d(x) = -8x - 6 dvs. q(x)=-8x-6 + x/2*d(x)

Jeg gør nu det samme med polynomiet -8x-6, man ser at d(x)*(-4) = -8x - 24

Så q(x)=d(x)*(x/2 -8/2) + 18

Ved ikke helt om du forstod dette, prøv evt. at læse eksemplerne i din bog igen.


Svar #3
18. januar 2010 af Bonnie120 (Slettet)

Hm Okay. Men hvad gør du så derfra ?
Hm..


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. januar 2010 af mathon

f(x) = y = (x2 - 5x - 6) / (2x + 6) = (1/2)x - 4 + 9/(x+3)

    g(x) = (1/2)x - 4

    f(x)-g(x) = 9/(x+3)

limes |f(x)-g(x)| = 0
x→±∝

 
dvs
      f(x) → g(x) = (1/2)x - 4

hvorfor
     g(x) = (1/2)x - 4 er skrå asymptote


Skriv et svar til: Skrå asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.