Matematik

Hjælp til integration

01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)
Hjælp... Jeg skal integrere

1) int(2/(x*ln^3x))dx
2) int((x+1)(4/sqrtx))dx

Jeg er rigtig lost..

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

1) hvad menes med ln^3x?. ln(3x)? ln(x)^3?
2) brug partiel integration

Svar #2
01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

der står i min bog ln opløftet i 3 også gange x bagefter..

ok men hvilken en af dem skal jeg sætte (x+1) til at være g og 4/sqrtx til f eller omvendt??

Svar #3
01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

hov det var lidt upræcist skrevet altså der står x*ln^3*x

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

1) der er ikke angivet nogen parenteser?
umiddelbart vil ejg tro der menes ln(x)^3 så. Hvis det er tilfældet skal du bruge substitution. sæt t=ln(x)

2) korrekt, for når du differentiere x+1, forsvinder x et, og du vil kunne integrere det nye udtryk

Svar #5
01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

nej der er ingen parenteser.. okay tusind tak jeg prøver!

Svar #6
01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Okay nu har jeg prøvet at lave partiel med 1) men så får jeg int(2x/(x^2*t^3)) hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

ahh, men jeg sagde jo substitution til nr1, ikke partiel

Svar #8
01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Undskyld nu er det mig der klokker i den.. jeg har også brugt substition med 1) også har jeg sat t=ln(x), så dx=x*dt men så får jeg int(2x/(x^2*t^3))og hvad gør jeg så?

Tak for hjælpen :)

Svar #9
01. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Kan det passe at 2) giver ((2+2/3)*x^1,5)+8x^0,5??

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

skriv det sådan her
t=ln(x)
dt=(1/x)dx

da bliver dit integral,
int(2/(x*ln^3x))dx
int(2/(t^3))dt

husk at ændre grænser hvis der er nogle

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

jeg får 2 til
8(kvrd(x) + (1/3)x^(3/2))

Skriv et svar til: Hjælp til integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.