Matematik

Substitution - HJÆLP

19. januar 2010 af SørenV (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Jeg har forsøgt at løse et integral vha. substitution..

Dokumentet er vedlagt. Håber virkelig nogle kloge hoveder vil fortælle mig, hvor jeg fejler..

På forhånd tak

Vedhæftet fil: substitution.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Vi skal beregne integralet

Vi sætter t = x2 ⇒ dt = 2x dx ⇔ dx = dt/(2x)

De nye grænser bliver 0.42 = 0.16 og 0.92 = 0.81

Det oprindelige integrale er nu omskrevet til

En stamfunktion til tan(t) er -ln(cos(t)), så vi får


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_70.doc

Svar #3
19. januar 2010 af SørenV (Slettet)

Ser ud til at jeg har regnet rigtigt, men ikke har fået sat parenteserne korrekt!!

Jeg siger tak for jeres gode hjælp
 


Skriv et svar til: Substitution - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.