Matematik

koordinatsystemet. HJÆLP !?

19. januar 2010 af MullehPigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

tegn i et koordinatsystem - ved hjælp af et sildeben - også kaldet en tabel - grafen for følgende 2 funktioner:
f(x) =x^2 - x - 6
g(x)=- x^2-x+6
forklar sammenhæng mellem grafens placering i koordinat systemet og antallet af løsninger til ligningen x^2-x-6=0
samt forskellen mellem de 2 grafer.

Jeg er bare så lost, og jeg behøver virkelig en smule hjælp, så håber i gider at hjælpe derude. :)

TAAK , :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

Har du ikke en grafregner, du kan tegne funktionerne ind på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

f(x)=x^2-x-6 og g(x)=-x^2-x+6 er ligedannede og begge to har rødder på hver side af x-aksen

Ligningen x^2-x-6 har 2 løsninger    x{-2,3

f(x)=x^2-x-6 er en glad parabel    g(x)=-x^2-x+6 er en sur parabel


Svar #3
19. januar 2010 af MullehPigen (Slettet)

hmm, du bliver lige nød til at forklare mig det med sure/glade parabeler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

En glad parabel har grene, der vender opad, en sur parabel har grene, der vender nedad


Svar #5
20. januar 2010 af MullehPigen (Slettet)

, nåååååååååååååååååååååe ! :D
guud jeg takkkkkkkkkkkkkkkkkkker så mange gange. :)
Tak for jeres hjælp.


Skriv et svar til: koordinatsystemet. HJÆLP !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.