Matematik

Definitionsmængder (DM)

19. januar 2010 af Eminem1234 (Slettet)

Kan nogen hjælpe mig med, hvordan man bestemmer definitionsmængder for ligninger disse? eller én af dem..
 

f1(x) = (x2-3x+2) / (x+1)

f2(x) = ln(3x-4)

f3(x) = "kvadratroden af"(x2-4)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

f1: du kan ikke dividere med 0

f2 logaritmefunktionen er kun defineret for positive tal

f3 Du kan ikke uddrage kvadratroden af negative tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

For både at kunne bestemme definitionsmængden og værdimængde kunne det være en hjælp at tegne dem ind i Ti-interactive og derefter at aflæse dem visuelt. 


Svar #3
19. januar 2010 af Eminem1234 (Slettet)

Må desværre ikke bruge hjælpemidler..

Hvordan er det nu man skriver det? noget med DM = R/{?}    - noget i den stil???


Skriv et svar til: Definitionsmængder (DM)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.