Matematik

brøkregning

01. februar 2005 af Lene2005 (Slettet)
Er der nogen der gider og regne denne brøk for mig så jeg kan checke om jeg regnet rigtigt?

-9/7x+43/7 = 7/9x + 46/9

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

x=1/2

lommeregner er guld værd

Svar #2
01. februar 2005 af Lene2005 (Slettet)

er du sikker for det passer ik ind i grafen? den ska være 3

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

ti-83 lyver aldrig. den ligning du ahr skrevet op giver x=1/2

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Lurch, din snyder ;-) Det var dog en kedelig genvej, du valgte.

#2: Vi tager den lige 'på papir':

(-9/7)x + 43/7 = (7/9)x + 46/9 <=>

43/7 - 46/9 = (7/9)x + (9/7)x <=>

(387-322)/63 = ((49+81)/63)x <=>

x = (387-322)/(49+81) = 65/130 = 1/2

så Lurch havde ret.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

ingen grund til at arbejde mere end højst nødvendigt:)

Svar #6
03. februar 2005 af Lene2005 (Slettet)

ja men det jeg skal finde ud af er hvad cirklens centrum er...jeg har de her to ligninger. De her to ligninger er ortogonale. de er nemlig en anden linje der står vinkelret på, som er midtnormalen og det jeg nu ska finde er punktet hvor de andre midtnormaler mødes og som også er Centrum for en omskreven cirkel.

Som jeg ka se på grafen skal Centrum være (3,2)

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Prøv at opskrive opgaveteksten herinde. Så er det lettere for os at vejlede.

//Singularity

Svar #8
03. februar 2005 af Lene2005 (Slettet)

Opgaven lyder således: A(-4,2), B(5,9) og C(8,-3) er vinkelspidser i trekant ABC. Bestem ligninger for de tre siders midtnormaler. Find derefter en ligning for trekantens omskrevne cirkel.

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Midtpunktet af hver af siderne kan bestemmes af midtpunktsformlen, når du har givet to punkter (x1,y1) og (x2,y2);

M = ((x1+x2)/2, (y1+y2)/2)

Du kan ligeledes bestemme en ligning for hver af linierne, som indeholder én af trekantens sider.

Husk, at midtnormalen står vinkelret på siden i midtpunktet. Hvad må der så gælde om hældningen af midtnormalen, når du kender hældningen af linien?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2005 af Kristina17 (Slettet)

a*c = -1 midtnormalenens linie står vinkelret på den anden linie

Skriv et svar til: brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.