Matematik

Tangenter

19. januar 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg har lige en opgave jeg gerne vil have lidt hjælp til at komme i gang med.

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=0,12x2-0,01x3

Grafen for f har netop to tangenter med hældningskoefficienten 0,45

Bestem en ligning for dem begge

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme i gang, når jeg kun kender hældningskoefficienten

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af mathon

du kender da

f '(xo) = -0,03xo2 + 0,24xo = 0,45

             xo = 3  ∨  xo = 5      

tangentligningerne:

 t1:       y = 0,45·(x-3) + 0,12·32 - 0,01·33

t2:        y = 0,45·(x-5) + 0,12·52 - 0,01·53


 

                         
 
                   


Svar #2
20. januar 2010 af sweeti14 (Slettet)

Nåe ja. :) Tak

Har du noget imod at genopfriske min hukommelse ved at fortælle mig hvordan det er man finder de lokale ekstrema.


Skriv et svar til: Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.