Matematik

Andengradsligning - HJÆLP

19. januar 2010 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. hvordan løses følgende ligning som en andengradsligning? Har virkelig ingen idé...

(x-3)(2x-7)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af Smail K (Slettet)

skriv den ud

(a-b)*(a-b) = a^2-a*b-a*b+b^2

der har du måden at skrive den ud på. 

også bruger du de sædvanlige metoder med diskriminant.

men der er også en anden metode, for at ligningen skal give 0 skal enten (x-3) være lig 0 eller skal (2x-7) være lig 0. 

så den ene løsning bliver 3 og den anden må du lige selv prøve på at finde ud af, men så har du jo at gøre med denne ligning (2x-7) og det er jo en simpel første grads ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af Megara (Slettet)


(x-3)(2x-7)=0

Nulregel:

x-3=0 <=> x=3
2x-7=0 <=> 2x=7 <=> x=3.5

Ellers ja, kan du gange paranteserne ud, bruge diskriminantformlen, så du får antallet af løsningerne, og derefter bestemme løsningerne. Vil dog anbefale nulreglen her, da udtrykket er faktoriseret.


Svar #3
19. januar 2010 af indefinable (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Andengradsligning - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.