Matematik

K

19. januar 2010 af hjeir (Slettet)

Hej, jeg har lidt problemer med min matematik

Jeg har foelgende opgave. En skihopper hopper udover en rampe med en vinkel paa 22,5 grader med en fart paa 140 feet per sekund, hoppet er 10 feet over jorden.

V = 140 ft/s
A = 22.5 grader
x0= 0
y0 = 10 ft

Opgaven er:

1) Skriv en parametisk funktion for springet

2) Brug ligningen til at se hvor langt han hoppede

3) Finde ud af hvor mange sekunder han var i luften.

Jeg er gaaet i staa ved 1`eren med foelgende;

x = V*cos(A)t+x0

y = -1/2gt^2 + (VsinA)t + y0

Naar jeg regner paa det faar jeg

x = 129,34t

y = -4,9t^2 + 53.58t + 10


Hvordan finder jeg y = 0, altsaa hvor han lander? Jeg har forsoegt at saette y til at vaere 0, men saa ender jeg op med andengradsligninger med t-vaerdien..

Hjaelp


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

Jamen det er helt rigtigt det du gør, når du sætter y=0 i ligningen. Den andengradsligning du får skal du løse. Dermed finder du tiden for hvor lang tid bevægelsen har varet.  Det sætter du ind i ligningen for x, når du skal find hvor langt han hoppede.


Skriv et svar til: K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.