Matematik

Integrering

19. januar 2010 af sutte6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg synes jeg har gjort præcis som jeg skulle og synes slet ikke resultatet giver nogen form for mening. Har 2 opgaver, som driller lidt:

1)

e2x *(3x + 2)

Jeg har valgt f(x) til at være e2x og 3x + 2 til at være g(x). Derefter har jeg integreret f(x) og differentieres g(x), så:

dg(x) = 3

F(x) = 1/2*e2x

Herefter har jeg sat den ind i F(x)*g(x) - integral((F(x)*dg(x)),(x))

Og resultatet bliver lidt underligt:
Link til resultat

2)

(3x + 4)5 *3

Her har jeg valgt den ydre funktion til at være x(f(x)) og den indre til at være 3x + 4 (g(x)). Og igen integreret f(x) og differentieret g(x).

dg(x) = 3

F(x) = 1/6*x6

Herefter har jeg sat den ind F(g(x)) + k

Og resultatet bliver igen lidt underligt:
Link til resultat

Så hvis der er nogen, som kunne hjælpe med en eventuelle fejl, så ville det være rart :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

1) Den blå linie er rigtig den røde er forkert. Hvordan får du noget som hels med logaritmefunktionen i den røde linie. Det der er tilbage er i det væsentlig at integrere e2x . Det kan gøres med substitution t=2x. dt= 2dx

2) Brug substitution t= 3x+4 dt = 3dx


Svar #2
19. januar 2010 af sutte6 (Slettet)

Den blå linje har jeg lavet. TI interactive regner resultatet ud (Den røde linje)


Skriv et svar til: Integrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.