Matematik

Parabel og linje

19. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet en parabel ved ligningen
Y= x2- 5x + 4

Og en linje med ligningen y= 2x + a hvor a er en konstant.
a. Bestem a så parablen og linjen har ét skæringspunkt
b. For hvilket værdier af a er der to skæringspunkter?
c. For hvilke værdier af a er der ingen skæringspunkter?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af piper (Slettet)

Hint:

Betragt

x^2 - 5x + 4 = 2x + a

Hvad kan du sige om diskriminanten, hvis der kun er 1 skæring (løsning)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2010 af mathon

...hermed menes diskriminanten
til
         x2 - 7x + (4-a) = 0       

d = (-7)2 - 4·1·(4-a) = 49 - (16-4a) = 49 - 16 + 4a = 4a + 33

               •  ét skæringspunkt kræver med hensyn til værdien af a, at ????
               •  to skæringspunkter kræver med hensyn til værdien af a, at ????
               •  ingen skæringspunkter kræver med hensyn til værdien af a, at ????
   


Skriv et svar til: Parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.