Matematik

stamfunktioner ??

20. januar 2010 af SørenV (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen i(x) er givet ved følgende:

f(x) = 2 +2*cos(x)

Bestem de stamfunktioner til f hvor grafen har linjen y = π som tangent..

Nogle som kan skrive hvordan jeg skal gøre??


Svar #1
20. januar 2010 af SørenV (Slettet)

funktionen er forresten i intervallet mellem 0 og 2π


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Heh. Alle stamfunktioner til f(x) er givet ved F(x) = 2x + 2sin(x) + k. Nu skal du så finde en specifik, dvs. at du skal bestemme k, således at grafen for f har linjen y = π som tangent. Med andre ord, så skal du bestemme x0 og k således at F(x0) = π og F'(x0) = f(x0) = 0.


Skriv et svar til: stamfunktioner ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.