Matematik

bestem ligningen for en differentiabel funktion

20. januar 2010 af em91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en graf, som er sammensat af en parabel fra A(0,0) til B(4,4), og et 3. grads polynomium fra punkt B til punkt C.

C har førstekordinaten 10. Altså C(10,?). Hældningsvinklen for tangenten t i B er 26,57o

ligningen for 3. gradspolynomiet er:

y=ax3+d

hvor a og d er talkonstanter

Hvordan finder jeg ligningen for tangenten t i punkt B ??

Vil meget gerne have en dyb forklaring, da jeg ikke er så god til matamatik.

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af peter lind

Hvis hældningsvinklen er 26,57º er hældningskoefficienten k = tan(26,57º). Ligningen for en linie igennem (x0,y0) med hældningskoefficienten k er y=k(x-x0)+y0


Svar #2
20. januar 2010 af em91 (Slettet)

(x0,y0) Hvad er det ?? Er det B(4,4) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: bestem ligningen for en differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.