Matematik

Matmatik - Italienske Lire! :-)

20. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej - en indskrivningsopgave - problemregning i Excel.

Opgave 1)

Når kursen på italienske Lire er 0,65, hvad koster så:

a) 300 Lire b) 5500 Lire c) 300.000 Lire

Hvor mange Lire kan fås for 1300 kr. ?


På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Heh. 100 Lire koste 0,65 kr. 300 Lire koster så (300/100)*0,65. 5500 Lire koster (5500/100)*0,65. Hvad koster 300.000 Lire så?

Når du skal finde, hvor mange Lire fås for 1300 kr., skal du opstille en ligning. Kald antallet Lire for x. Du får så ligningen (x/100)*0.65 = 1300. Løs denne.


Svar #2
20. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Kan det passe at 1300 Lire er 8,45 kr. ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Ja, 1300 Lire er 8,45 kr. 1300 kr. er 200.000 Lire.


Svar #4
20. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Okay mange tak. Skal jeg skrive sådan her i min indksrivning : (1300/100 * 0,65) = 8,45 kr. ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, skriv det bare på den måde.


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. oktober 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Altså, vil mene at den indskrivning er forkert da det ser ud som om du har forvekslet 1300 kr. med 1300 LIRE. Hvilket så giver resultatet i kr. og det er jo forkert da det skal vise hvor mange lire du kan få ud af 1300 kr.

- Sidder selv lige nu og laver denne opgave og har problemer med: Hvor mange lire kan du få for 1300 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2010 af sigmund (Slettet)

I svar #1 står der, hvordan du omregner fra danske kroner til Lire.


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2010 af FromKerteminde (Slettet)

 den nemmeste måde er ved at sige:

1300/0,65=2000 og så skal du sætte to nuller på fordi 0,65 var hvad 100 lire kostede


Skriv et svar til: Matmatik - Italienske Lire! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.