Kemi

saltet alun

20. januar 2010 af elissa92

Håber jeg kan få lidt hjælp

Saltet alun, der har formlen: KAl(SO4)2 * 12 H2O kan fremstilles ved følgende reaktion:

K2SO4 + Al2(SO4) * 18 H2O + 6 H2O --> 2 KAl(SO4)2 * 12H2O

Du skal fremstille 10 gram alun udfra følgende oplysninger:

0,02M K2SO4 og 0,03M Al2(SO4)3 * 18 H2O

a) Hvor mange mL af hver af de ovennævnte opløsninger skal du bruge?

Sådan startede jeg på den:

m (KAl(SO4)2 * 12 H2O) = 10 gram

M (KAl(SO4)2 * 12 H2O) = 474,39g/mol

n (KAl(SO4)* 12 H2O) = 0,02 mol

_________________________________________________

m (Al2(SO4)3 * 18 H2O) = ?

n = ?

M = 666,43g/mol

______________

Jeg ved at jeg finder volumen ved at sige: V = n/c


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2010 af Darwin (Slettet)

Betragt molforholdene mellem de forskellige komponenter. Fx forholdet mellem Al2(SO4)3 og KAl(SO4)2 er 1:2, dvs. for hver 0.02 mol KAI(SO4)2 som dannes, skal der være 0.01 mol Al2(SO4)3 reaktant.


Svar #2
20. januar 2010 af elissa92

Det forstår jeg ikke helt. Men jeg har vedhæftet en fil. Kan du se om jeg er på rette spor?


Svar #3
20. januar 2010 af elissa92

Vedhæftet

Vedhæftet fil:HJÆLP.pdf

Skriv et svar til: saltet alun

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.