Kemi

koncentration

20. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at der laves 3 dobbeltbestemmelse på indstillingen

0,2665 g tris forbruger 21,68 mL H2SO4

0,2595 g tris forbruger 21,08 mL H2SO4

0,2577 g tris  forbruger 21,02 mL H2SO4 ration i mol/L

b. beregn svovlsyre koncent = den rigtig resultat er 0,0507 men fik ik den resultat

jeg har gjort nemlig sådan her :

c = m tris * 1000 / M tris * V

0,265 g * 1000 / 98,08 * 21,68 mL = 58,9082

0,2595 * 1000 / 98,08 * 21,08 mL = 55,7734

0,2577 * 1000 / 98,08 * 21,02 = 55,2289

58,9082 + 55,7734 + 55,2289 / 3 = 56,63

C. beregn CV % på bestemmelsen

håber for svar hvor jeg laver fejlen


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af Ramses I (Slettet)

Det er fordi du ikke har skrevet reaktionsligningen op, for der vil du kunne se at tris reagerer med svovlsyre i forholdet 1:2. Molmassen for tris er desuden 121,135 g/mol

2(CH2OH)3C-NH2 + H2SO4 --------> 2(CH2OH)3C-NH3+ + SO42-

Jeg vedhæfter et regneark så kan du se hvordan jeg opstiller det med molkors.

Og ja det giver det resultat du siger.....


Svar #2
21. januar 2010 af msn88 (Slettet)

aha ok men det er ligesom min formel andet, end at du ligger en gange 2 til sidst. men hvordan ved jeg, så hvornår jeg skal gange med 2 eller ej.

c = m tris * 1000 / M tris * V  * 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af mathon

...kan du altid se af den korrekt afstemte reaktionsligning


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.