Matematik

Definitionsmængde

20. januar 2010 af torreslau (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

En funktion f er givet ved f(x) = (x-1)/(x+3) .

Hvordan får jeg skrevet definitionsmængden ned.. der kommer jo to linjer?

Nogen der kan hjælpe.

og så lige en ting mere

Gør rede for, at grafen for f har netop to asymptoter, og bestem en ligning for hver af disse.

Hvordan gør jeg dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af Duffy

Eftersom man ikke må dividere med 0 , skal divisoren x+3 ≠ 0

dvs x ≠ -3, så du kan skrive Dm(f) = R\{-3} (hvilket betyder : alle reelle tal fraregnet tallet minus tre)

eller på intervalform Dm(f) = ]-∞;-3[ υ]-3;∞[


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.