Matematik

Funktionbegreber

21. januar 2010 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem definitionsmængden for hver af følgende funktioner:

h(x) = 1 / 5x-4
i(x) = KVROD(5x-4)

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver??

KVROD = Kvadratrod

Mvh. Hohodyret
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

ikke 0 i en nævner

ikke negativ radikand


Svar #2
21. januar 2010 af hohodyret (Slettet)

Hvad mener du ?? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af mathon

nævneren 5x-4 må ikke være 0

radikanden 5x-4 må ikke være negativ


Svar #4
21. januar 2010 af hohodyret (Slettet)

Så den kan ikke løses?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2010 af mathon

     h(x) = 1/(5x-4)   Dm(h) = R\{4/5}

     i(x) =√(5x-4)      Dm(i) = [(4/5);∝]


Skriv et svar til: Funktionbegreber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.