Kemi

Pufferopløsning

21. januar 2010 af MetteVette (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne, hvor mange ml jeg skal bruge af to stoffer til at lave en pufferopløsning med pH 6. Jeg ved følgende

Der skal laves 100 ml

Stofferne: 0,1M propansyre, 0,1M natriumpropionat

pKs = 4,87

Nogen der kan hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af mathon

pH = pKs + log(nb/ns)

nb/ns = 10pH-pKs = 106-4,87 = 13,4896

        nb = 13,4896·ns

        cb·Vb = 13,4896·cs·Vs

        (0,1 M)·Vb = 13,4896·(0,1 M)·Vs

        Vb - 13,4896·Vs = 0
        Vb + Vs = 100                           

hvoraf

            Vb - 13,4896·Vs = 0
13,4896Vb + 13,4896Vs = 1348,96                  ligningerne adderes

            14,4896·Vb = 1348,96

             Vb = 1348,96/14,4896 = 93,1 mL

             Vs = (100 - 93,1) mL   =   6,9 mL

      


Skriv et svar til: Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.